блекджек

В САЩ блекджекът е най-популярната игра на маса, докато в Обединеното кралство той изостава по отношение на доходите от рулетката. Тази игра може да бъде много забавна за игра и ако си направите домашното (изучете няколко книги), можете да намалите ръба на къщата до 0 (Внимание: това е трудно!).
За да започнете, първо трябва да направите залог (например £ 10). Раздават ви се две карти с лице нагоре, а на дилъра – една. Вашата цел е да имате по-висок общ брой карти от дилърите, но да не надхвърляте 21 (бюст), което ще доведе до загуба на вашия залог. Имате възможност да поискате още карти и ако откажете, дилърът ще добави карти към ръката си. Ако общата им сума е по-малка от 17, те трябва да изтеглят карта, а ако е 17 или повече, трябва да спрат. Ако ръката на играча е все още жива след преминаване над 21 (бюст или “твърде много”), ръката на играча печели.
Ако вашата обща сума е по-голяма от тази на дилъра или дилъра, вашият залог ще бъде изплатен с дори пари, което означава, че ще спечелите същата сума, както сте заложили. Блекджек е ръка с две карти, състояща се от асо и карта за лице (включително 10 секунди). Играчът получава 3/2 (£ 15 до £ 10). Губите залога си, ако общата сума е по-малка, а ако е равна, получавате обратно парите си (противопоставяне, натискане).

Основната концепция да се доближите до 21 и да победите дилъра е еднаква по целия свят. Оттам вариациите започват и има толкова много, че няма да ги изброим всички. Някои от основните разлики са изброени в таблицата по-долу. Посетете House Edge, за да откриете как тези различия влияят на вашия дом. Прочетете препоръчаните книги в този раздел, особено тези на Станфорд Уонг и Питър Грифин, ако искате да научите повече за последиците от малките промени в правилата.
Това, което може да се каже за повече опции, е, че те не могат в крайна сметка да намалят шансовете на играчите за победа. Тъй като обаче повечето играчи, които играят онлайн блекджек във Великобритания, са начинаещи, разнообразието от опции увеличава възможностите за грешка. Ето някои често срещани примери: Сплит 8s срещу 10s или Aces и двойни 10s срещу 10-те на дилъра (или дори Ace!) Те са най-малкото големи гафове.

блекджек

Заслужава да се отбележи, че в Съединените щати дилърът получава както карта с дупка, така и отворена карта. Преди да удвои или раздели, дилърът търси шансовете за „Блекджек“. Ако той има такъв, всички залози губят (с изключение на Блекджек на играч) и никой не може да удвоява или разделя, ако не трябва. Те могат и правят във Великобритания.

Броят на колодите, използвани за създаване на пакета, е друга променлива, която почти сигурно ще срещнете. Всичко започна само с една колода, но тъй като играчите се подобряваха, броят на тестетата нарастваше. Осем палуби се използват на някои места, шест са типични и четири все още се използват в някои части на Великобритания. В Съединените щати игрите с една и две карти често се играят с ръка, а не с обувка. Правилата на играта варират в зависимост от броя на колодите, налични в Съединените щати, но те са еднакви в Обединеното кралство.

Докато функциите за удвояване и разделяне усложняват нещата, техниките за стратегически залагания, подобни на споменатите за рулетка, могат да бъдат внедрени в BJ. GGG не ви насърчава да ги изпробвате или по какъвто и да е друг начин да възстановите загубите си, като увеличите залозите си.
Най-добрият избор е да се придържате към основната стратегия, която поддържа ръба на къщата на 1%. Играта на типичния човек е осеяна с гафове, а къщата получава 3% винетка. от тях средните и наистина ужасни играчи им дават много повече.

Още нещо: игрите на маса могат да бъдат абразивни, о, момче! Разбира се, последният ход на боксьора може да повлияе на резултата от ръката на дилъра, а с това и върху съдбата на всеки. Имайте предвид обаче, че редът, в който ще се появят картите, е несигурен и това, което се случва в последното поле, няма да засегне вас или някой друг в дългосрочен план.

Професионален подход

Можете да прочетете всичко, което можете да знаете за победата в BJ до края на живота си. Повечето от тях са или глупости, или претенциозни. Придържайте се към основните мъже, ако искате да четете. Едуард О. Торп, Кен Ъстън, Станфорд Уонг и Питър Грифин са имената им. Разберете, че казината по света се възползват от казината по целия свят, като четат книга за BJ и след това играят удобно с новооткритите си знания. За да спечелите в BJ с реални системи, трябва да положите много усилия. Направете основна стратегия поне част от вас