Професионален покер играч

 

Тази статия е за случайния покер играч, който иска да стане професионалист на пълен работен ден.

Покерът може да изглежда като чудесна работа с бляскав начин на живот, но нали? Прочетете повече, ако сте готови да се обърнете към професионалист.

Предимствата на играта на покер за препитание

Първо, нека започнем с това защо някой иска да стане професионален покер играч. Ако това е очевидно за вас, преминете към следващия раздел!

  1. Изберете свой собствен работен график – ако не искате да работите днес, не е необходимо!
  2. Сам си шеф – никой няма да ти командва.
  3. Получете цялата свобода, която искате – можете да се събудите по всяко време.
  4. Можете да спечелите повече пари от вашата възраст със сравнително малко усилия.
  5. В света няма много толкова забавни работни места, колкото покера.
  6. Можете да спечелите огромни суми за много кратко време – всеки обича бързите пари!
  7. Ако се преместите в Обединеното кралство, покерът е напълно легален и не е нужно да плащате данъци върху печалбите си.
  8. Можете да бъдете мързеливи и организирани, но все пак да спечелите цяло състояние! Това просто не може да се избяга от реалния свят.
  9. Ще можете да сбъднете мечтите си. В живота трябва да правиш това, което обичаш най -много. Повечето хора растат с желание да бъдат актьор, тенисист, певец и т.н. Професионалният покер е алтернатива на една от тези прекрасни кариери.

Колко наистина харесваш покера?

Добре, нека започнем!

Ако прочетете това, вероятно сте играли покер „на куп“ и доста му се наслаждавате. Но искате ли да играете покер 5-6 пъти седмично до края на живота си? Изглежда, че покерът е единственото нещо, което искате да правите в момента, но след няколко години може да мислите по друг начин!

Помислете и за включения вариант. Може да сте надхвърлили очакванията. В покера сметките са неизбежни и трябва да можете да ги боравите. Дауншингът може да бъде много суров и жесток. Бъдете готови за тях, защото колкото и да сте добри, това ще ви се случи.

Трябва да сте напълно потопен в покера и да знаете почти всичко за покера. Трябва да имате това желание да играете покер всеки ден, ако искате да станете професионален покер играч.

Какви умения са необходими, за да станеш професионален покер играч?

Друг фактор, който трябва да имате предвид, е колко сте добри в покера. Наистина ли сте изключени от това? Повечето хора не го правят. Ето някои от качествата, от които се нуждаете, за да станете успешен професионален покер играч:

  1. Има добър темперамент, дисциплина и самоконтрол.
  2. Трябва да си доста умен. Не е нужно да сте гений, но ако винаги сте в час по математика, преосмислете кариерата си.
  3. Имате разумен математически опит – имате нужда от общо разбиране за коефициентите и дисперсията.
  4. Трябва да сте конкурентни, но в същото време да можете да оставите егото си настрана.
  5. Добри аналитични способности.
  6. Хубаво е да се четат хората.
  7. Има добри умения в игрите и хазарта. Това е подобно на бизнеса, където хората говорят за добър „бизнес опит“ – терминът звучи много като бикове ***, но има огромно значение!
  8. Обикновено трябва да сте позитивен човек.
  9. Способен да се справи с натиска.
  10. Умейте да ставате в лоши времена.

Реалността на живота като професионален покер играч

След като станете професионалист, трябва непрекъснато да се усъвършенствате. Повечето професионални покер играчи непрекъснато се развиват, когато стават професионалисти. Трябва постоянно да задавате часове и да продължите да изследвате играта.

Като цяло покерът и социалният живот не вървят ръка за ръка. Но ако намерите правилния баланс между покера и живота, това е бонус. Трябва да се запитате как ще се чувстват вашето семейство, приятели и общността, в която живеете. Игнорирайте този последен съвет, ако не ви пука какво мислят другите за вас!

Забравете това, което виждате по телевизията. Животът на средностатистическия професионален покер играч не е като покер играчите, които виждате на World Poker Tour или World Series of Poker. Пригответе дълго смилане.

Само си представете професии като актьори и футболисти (футбол). На върха има големи награди и те са предимно надплатени. Но за повечето това е проблем!

В допълнение към вариацията, има и други фактори, върху които нямате контрол върху покера. Смятате ли, че покерът ще бъде легален във вашата страна завинаги? Вижте например САЩ и Черния петък. И накрая, покер игрите във вашия район или онлайн са толкова добри, колкото са?

Колко пари печелите от покер?

По -добре е да имате дълъг период на последователни резултати, отколкото голяма победа в турнир. Ако сте спечелили повече пари от покера, отколкото през последните 12 месеца работа, може да сте готови да се обърнете към професионалист.

Но за да станеш професионалист, наистина трябва да правиш покер много повече от обичайната си работа. Ако печелите приблизително същата сума пари като сегашната си работа, вероятно искате да останете с работата си.

Помнете всички негативни аспекти на покера (особено сметките) и помислете дали си заслужава. Ако сте спечелили много пари, играейки покер, смятате ли, че печалбите ви ще бъдат устойчиви?

Готови ли сте да станете професионален покер играч?

Може да сте в етап от живота си, когато е по -добре да правите други неща. Добър пример за това е, ако сте в колеж. Можете да играете покер в свободното си време и можете да печелите пари от него след дипломирането.

Помислете какво жертвате, за да продължите покер мечтата си. Наистина ли си струва да се откажеш? Може да изглежда като добра идея в момента, но може да съжалявате по -късно.

Имате ли резервни планове? Покерът може да бъде ужасно грешен за вас и ще откриете, че хората на вашата възраст ще бъдат изоставени. Завършването на дипломата ви е добро начало, но днес имате нужда от повече.

Също така, имате ли в момента достатъчно голяма банкова сметка? Имате нужда от повече бай-ини, когато вашият основен източник на доход е покерът. Играйте на сигурно и купете 50 бай-ина за игри с пари и 200 бай-ина за турнири. Има повече вариации в покера, отколкото повечето хора си мислят.

В турнирите обаче участва нов покер играч. Ако някой ви подкрепя, дори не е нужно да имате банкова сметка, ако имате добър опит и някой, който ви вярва. Всъщност това има много недостатъци. Очаквайте статия за заинтересованите покер играчи.

Продължавай

Ако сте прочели всичко по -горе и продължавате да мислите, че покерът е кариера за вас, просто го направете! Покерът определено трябва да се превърне в основен приоритет в живота ви. Продължавайте да добавяте часове. Ако играете онлайн, трябва да получите най -добрите оферти и награди, за да подобрите своята рентабилност. Трябва да четете книги, форуми, стратегически сайтове, както и да гледате видеоклипове за обучение по покер. Кой знае, може би вие сте следващият Фил Айви. Честито!